2017/4/17 17:21:11來源:新航道作者:新航道
摘要:上海新航道名師獨家解析2016年9月3日雅思寫作Task2(廣告媒體類)
上海新航道名師獨家解析2016年9月3日雅思寫作Task2題目:
Some people think having more TV channels is good because they will have more choices. While other people think too many TV channels only lead to a lot of poor quality TV programs. Discuss both views and give your opinion.
9月3日雅思寫作范文 :第一段
With the development of digital technology come the numerous TV channels that have mushroomed into our life. Statistics show globally there are more than 15,000 different TV channels, and in China alone, the number is 1300! Many people do not like this development, suspecting the rapid increase of channel number will only lead to mediocrity in quality. While this suspicion may contain a grain of truth, I still believe in more channels mainly for two reasons.
新航道名師解析:第一段
開頭段,先引出電視頻道越來越多這一現象,然后重述題目的觀點,最后提出自己的觀點。
在描述現象時,唐老師引用了數據,并有statistics show...來引出數據。
mushroom本來是“蘑菇”,也可以用作動詞,像蘑菇一樣迅速生長。
...the rapid increase of channel number will only lead to mediocrity in quality是對題目原句...too many TV channels only lead to a lot of poor quality TV programs的重新表述。Mediocrity 是“低劣,一般”的意思。
...may contain a grain of truth, 意思為“......也許有一些道理”。多數烤鴨可能都會使用“...is true / reasonable in some ways / aspects / respects” 這樣的句型。
9月3日雅思寫作范文 -第二段
Obviously, more channels provide TV viewers with more opportunities to enjoy their own favorite programmes. As far as I know, some TV viewers are more interested than others in educational programmes which give them knowledge in specialised fields. At the same time, there are some viewers who would like to be entertained and others who would watch TV as a window to the outside world. To cater to the tastes of different viewers, it is important that we have various channels, such as news, music, movies, sports and travel, among others. Undoubtedly, when more and more channels spring up, there may be some poor quality channels, but with many channels competing for viewers, chances are that we can enjoy programmes of higher quality.
新航道名師解析:第二段
本段論證贊同多頻道的第一個理由:可以欣賞更多節目。很顯然,這里需要講不同觀眾有不同的需要。唐老師在寫作時,注意變換了不同的句型,如some TV viewers are more interested in ...; there are some viewers who would like to...
Cater to... 迎合;照顧
Chances are that... 有可能。烤鴨們都會it is possible that...; it is likely that...
9月3日雅思寫作范文-第三段
More importantly, more channels give viewers the freedom of choice. When offered a great variety of TV channels, one sitting in front of TV may have some difficulty deciding what to watch, yet this feeling is more a “sweet” bitterness, just like what we experience when we go into a supermarket and are at a loss about our choices. If you do not think much of this freedom, just try to imagine what you would feel when you could only watch one channel and one programme, even if it were the best one in the world!
新航道名師解析:第三段
本段論證支持多頻道的第二條理由:選擇自由。利用比較和假設兩種方法來論證選擇自由的重要性。
When offered a great variety of TV channels, one sitting in front of TV may have some difficulty deciding... 這是一個過去分詞短語前置做狀語,更一般的句型是這樣的:When one is offered a great variety of TV channels, he/she sitting in front of TV may...
Have some difficulty doing... 做......有些困難
9月3日雅思寫作范文-第四段
To conclude, more channels can give TV viewers more opportunities and freedom of choice, which are far more important than anything else, including the possible drop of quality of some TV programmes.
新航道名師解析:第四段
本段是結論段,總結了前文的理由,重述自己的觀點。
注意唐老師在行文上如何避免與前文重復。
免費獲取資料
| 班級名稱 | 班號 | 開課時間 | 人數 | 學費 | 報名 |
|---|
免責聲明
1、如轉載本網原創文章,情表明出處
2、本網轉載媒體稿件旨在傳播更多有益信息,并不代表同意該觀點,本網不承擔稿件侵權行為的連帶責任;
3、如本網轉載稿、資料分享涉及版權等問題,請作者見稿后速與新航道聯系(電話:021-64380066),我們會第一時間刪除。
制作:每每